Cum se alege culoarea și modelul jaluzelelor de interior (rolete, plisate)

Cum se alege culoarea și modelul jaluzelelor de interior (rolete, plisate)

O părere comună este că jaluzelele, în special roletele de interior, ar trebui să se potrivească cu culoarea pereților. Da, poate fi așa, dar se poate asorta si altfel.

Amintiți-vă că amenajarea ferestrelor ocupă o suprafață mare și, prin urmare, are un impact semnificativ asupra aspectului întregii încăperi. Așadar, vă propunem să îl compuneți cu alte culori din interior într-un mod mai atent. Cel mai bun efect se obține prin combinații monocrome, armonioase sau contrastante.

Decoruri MONOCROME

Adică folosind o singură culoare. Cel mai adesea este alb, bej sau gri. Pentru ca o astfel de compoziție să nu pară prea monotonă, este necesar să combinați cu abilitate nuanțele (de la cele mai deschise la cele mai întunecate, iar în cazul culorii alb – este de preferat sa adaugi o picătură de altă culoare) și să diferențiați texturile de materialele și luciul lor. Și astfel, dacă tapițeria mobilierului este netedă, cel mai bine este ca jaluzelele să fie realizate dintr-o țesătură cu o structură mai distinctă (de exemplu, țesute inegal sau în bucle) sau decorate cu un model floral sau geometric delicat în două culori, precum dungi subtiri. Pe de altă parte, covorul ar trebui să fie păros, iar pernele canapelei să fie dintr-un material cu o textură diferită, care să reflecte lumina diferit.

 

Decoruri ARMONIOASE

Acestea sunt create de culori care sunt adiacente una cu cealaltă în spectrul solar, amestecându-se ușor între ele. Un exemplu este combinația de nuanțe de galben sau portocaliu, roșu și violet, albastru și verde, verde și galben. Dacă pereții sunt vopsiți în galben, alegeți jaluzele portocalii și repetați culoarea lor în alte accesorii, de ex. (Pe perne, fețe de masă sau vaze). În loc de nuanțe pure, puteți folosi nuanțe intense sau murdare (cum ar fi portocaliul regasit in minereuri). Atunci interiorul va părea mai liniștit și nu te vei plictisi repede. Nuanțele decolorate numite pasteluri vor produce un efect similar.

 

 

Decoruri DE CONTRAST

Contrastul tonal se realizează prin combinarea celor mai deschise și mai întunecate culori: alb cu negru, somon sau albastru marin, sau negru și galben. Astfel de compoziții sunt atât de expresive încât alte elemente de design interior, inclusiv mobilier, încep să joace un rol secundar. Prin utilizarea uneia dintre perechile de culori menționate anterior, chiar și persoanele cu puțină experiență sunt capabile să amenajeze un interior foarte atractiv. Și asta chiar și atunci când au un buget modest. Trebuie doar să vă amintiți să nu folosiți culori contrastante în proporții egale. O astfel de combinație poate crea impresia de pâlpâire, deoarece ochii noștri nu sunt capabili să se concentreze pe ambele culori în același timp. Vom evita acest lucru echilibrând corespunzător proporțiile: o culoare ar trebui să domine, iar cealaltă ar trebui să o completeze.

 

 

 

Pentru pereții vopsiți în alb, ar trebui să alegem jaluzele negre (sau alb-negru). Ambele culori pot fi repetate și în accesorii – perne, vase decorative etc. Jaluzele noi la fereastră, câteva perne pe fotolii și canapea, un covor sub masă de cafea este cel mai ieftin și mai rapid mod de a transforma decorul deja mobilat . Cu toate acestea, ele nu pot fi alese la întâmplare. Trebuie să aibă ceva în comun – de preferat să fie o culoare. Selectat corect va crea minuni! Pentru cei care nu au experiență în designul interior, îi sfătuim să creeze compoziții colorate de succes. În primul rând, nu vă fie teamă să experimentați și, în al doilea rând – ghidat de principiile dezvoltate de decoratorii cu experiență.

 

Related posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *