Jaluzelele de interior…accente ispititoare pentru fereastra

Jaluzelele de interior reprezinta o alternativa functionala si atragatoare la perdelele si draperiile montate pe ferestre. În plus, ele furnizeaza accente de culoare si stralucire, întarind totodata stilul si farmecul casei tale.

Daca esti în cautarea unor vesminte pentru ferestrele locuintei, ar fi ideal sa te orientezi catre jaluzelele orizontale. Îmbelsugata gama de culori, materiale, stiluri, marimi si texturi sub care se prezinta aceste accesorii te va determina sa gasesti extrem de usor setul care se va asorta interiorului si care va accentua decorul casei.

Jaluzelele transmit o frumusete naturala, majoritatea modelelor sunt foarte simple, se întretin usor, se monteaza la fel de lejer, permit un control superior al luminii în interior si te salveaza de cheltuielile mari pe care le-ai fi facut cu achizitionarea perdelelor obisnuite.

Perfecte pentru ferestrele mari, jaluzelele interioare constituie o alegere inspirata pentru cei care apreciaza intimitatea si doresc sa controleze cantitatea de lumina care patrunde într-o camera.

Considerate o completare minunata pentru orice decor, aceste elemente ofera o varietate de caracteristici concepute tocmai pentru a pastra imaginea locuintei în cea mai buna stare posibila. Integrând în amenajare jaluzelele interioare vei transforma complet atmosfera si aspectul caminului.

Iata câteva modele de jaluzele si avantajele specifice:
Jaluzelele orizontale din vinil reprezinta cea mai buna alegere pentru zonele cu umiditate crescuta, precum baia si bucataria. Sunt simplu de întretinut, nu se albesc de la lumina soarelui, sunt rezistente si foarte usor de curatat.

O alta optiune low-cost este data de catre mini-jaluzelele din aluminiu. Sunt durabile, simplu de mentinut si se potrivesc foarte bine în încaperile accesorizate cu mobilier din fier forjat.

Jaluzelele orizontale executate din orice tip de lemn constituie, probabil, cea mai eleganta rezolvare pentru întregirea unui decor. Sunt compatibile cu spatiile unde mobilierul este din lemn iar umiditatea este la un nivel controlat. Disponibile în tonuri de lemn dar si în culori tari, destul de costisitoare ca si pret, ele pot avea o viata lunga daca sunt îngrijite corespunzator.

Jaluzelele care ruleaza asemeni unui sul pot fi considerate cea mai populara optiune pentru o fereastra, din motive simple: ofera un look contemporan încaperii, prezinta o eleganta stilata, protejeaza foarte bine împotriva razelor solare, pot fi rulate mecanic, sunt usor de curatat.

În ceea ce priveste alegerile pentru îmbracarea ferestrelor, jaluzelele interioare sunt considerate unele dintre cele mai sofisticate si eficiente solutii. Aceste modele sunt bune izolatoare pe timpul verii, blocand caldura soarelui sa patrunda în interior, pastrând astfel racoarea în spatiul de locuit.

Mai mult, sunt si foarte economice, în sensul ca montarea, curatarea si întretinerea lor nu necesita costuri mari, nici efort sau timp îndelungat. Iar daca optezi pentru varianta moderna, exclusivista si luxoasa a jaluzelelor, te vei alege cu un sistem care ruleaza storurile prin simpla folosire a telecomenzii. Rafinat, elegant, simplu, practic.

Tipul corect de jaluzele poate oferi un nivel foarte ridicat de intimitate. Trebuie doar sa te întrebi în ce grad lumina din timpul zilei sau caldura din perioada verii sunt dorite într-o încapere. Cu ajutorul acestor accesorii poti bloca total sau partial patrunderea luminii, ceea ce reprezinta un plus atunci când vrei sa lucrezi la un birou, de exemplu.

Storurile orizontale adauga o aura de stil casei tale si scot în evidenta trasaturile definitorii ale decorului. Se muleaza pe orice tip de amenajare si sunt nepretuite în evidentierea ferestrelor.

Sursa: www.amenajari-interioare.eu